Workshops

Voor haar leden organiseert CCA regelmatig Workshops, van 1 tot 2 uur tijdens de clubavond. Hierbij moet u zelf aan het werk. Een Workshop wordt begeleid door iemand met specifieke kennis van het betreffende thema. Samen gaan we de mogelijkheden ontdekken van een bepaald programma of om een bepaalde vaardigheid te ontwikkelen.

Wat mag ik verwachten?

Het is de bedoeling dat u zo veel mogelijk zelf aan het werk gaat. In kleine stapjes wordt uitleg gegeven. Daarna gaat u het zelf uitproberen. De Workshops zijn individueel gericht. Het kan zijn dat u verder bent dan uw buurman of buurvrouw. Door de individuele benadering is dat geen probleem.
Tijdens een Workshop is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitproberen.

Groepsgrootte

Per Workshop kunnen maximaal 4 à 5 personen deelnemen. Een klein groepje, omdat de Workshops op de clubavond gehouden worden, naast de andere activiteiten die er plaatsvinden. Om alle deelnemers voldoende mogelijkheden te geven om vragen te stellen, zonder de andere aanwezigen te storen, is het noodzakelijk om in kleine groepjes te werken.

Tijdstip

De Workshops beginnen altijd tussen 19.45 uur en 20.00 uur. Voor dit wat latere tijdstip is gekozen, omdat het dan vaak wat rustiger in de ruimte wordt. De Workshops duren maximaal 2 uur en stoppen dus uiterlijk om 22.00 uur.

Wat moet u meenemen?

Het is verstandig om een usb-stick mee te nemen. Ook is het is handig om pen en papier mee te nemen voor het maken van aantekeningen.

Software

De pc’s van de vereniging zijn voorzien van Windows 10 en Office 2010. U kunt thuis een andere versie van besturingssysteem of Office hebben, dan kunnen er kleine verschillen ontstaan tussen de thuissituatie en de weergave op de pc’s van de vereniging. De software op de pc’s van de verenging zijn nieuw. Het kan interessant zijn om er kennis mee te maken.
Daarnaast wordt gebruikgemaakt van freeware. Software die gratis gedownload kan worden en die u dus ook thuis kunt installeren. Hoe dat moet, wordt tijdens de workshop uitgelegd.

Programma

Huishoudboekje in Excel

Onderwerpen:
* Je leert een lijstje te maken van al je vaste lasten in Excel.
* Je krijgt een goed overzicht over al je inkomsten en uitgaven.
Resultaat: Je ziet per dag, week, maand, kwartaal en jaar wat je kwijt bent aan huur, boodschappen, energie enz. en daardoor krijg je meer inzicht in je financiën. Je kunt daardoor ook eventueel makkelijk de belastingen invullen.
Deze workshop is op woensdag 26-02-2020

Tips en Trucs in Word

Onderwerpen:
* Handige functies in Word te gebruiken
* In- en uitzoomen in een pagina en de verschillende soorten pagina’s.
* Etiketten maken
* Hoe u plaatjes of foto’s in een tekst zet en de tekst daarbij netjes rangschikt
* Briefhoofd maken
* U leert afkortingen automatisch voluit te schrijven (bijvoorbeeld: “zsm” schrijft het programma onmiddellijk als “zo spoedig mogelijk”)
* U leert accenten op letters te plaatsen en speciale tekens te gebruiken, soms met behulp van de Alt toets.
Deze workshop is op woensdag 04-03-2020

Onderhoud PC
Wij vertellen u graag hoe u op eenvoudige wijze al heel wat kunt doen aan pc-onderhoud.

Onderwerpen:
* Gratis te downloaden programma’s
* Opschonen van tijdelijke bestanden, gebruikerssporen, cookies en internetsporen: zoals surfgeschiedenis, ingetypte adressen en automatisch aangevulde woorden kunt verwijderen.
Deze workshop is op woensdag 11-03-2020

Herhaling Windows 10
Deze workshop, die 3 avonden beslaat, is bestemd voor CCA-leden die hun kennis van Windows 10 willen herhalen of uitbreiden. Tijdens 3 achtereenvolgende clubavonden leert u handig werken met het bureaublad en met een of meer verkenners. U leert mappen en bestanden te organiseren, op te slaan en er een kopie van te maken. Er wordt aandacht besteed aan veilig omgaan met uw computer, accounts en wachtwoorden. U leert met updates omgaan en hoe u Edge naar uw behoefte kunt instellen. Per avond wordt een deel van deze onderwerpen behandeld. Daar oefent u eerst tijdens de workshop-avond mee om zo thuis gemakkelijk uw weg te vinden, want per avond krijgt u ook uitleg op papier mee. De derde avond krijgt u een digitaal bestand mee naar huis dat de totale uitleg van alle 3 avonden omvat.
Deze workshop is op 16 – 23 – 30 oktober 2019

Inschrijfformulier

Wilt u deelnemen aan één van de Workshops? Vult u dan het inschrijfformulier in.

Zorg daarom dat u snel inschrijft op de Workshop naar uw keuze. Want zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt, wordt de inschrijving afgesloten.