Cursussen

Heeft uw computer nog geheimen voor u?

Heeft u thuis een computer en weet u niet precies hoe uw computer werkt? Wilt u meer weten over het opslaan van bestanden, het werken met de tekstverwerker of de verkenner?
Dan is het fijn dat u voor een cursus bij Computerclub Alkmaar terecht kunt. Niet voor iedereen is het werken met een computer altijd even makkelijk. Onze docenten begrijpen dat maar al te goed. Onze cursussen worden daarom afgestemd op de vaardigheden van de cursisten.

Individueel georiënteerde cursussen

Begrijpt u niet hoe een computer werkt? Heeft u moeite met het onthouden wat u moet doen op een computer? Bij ons is dat geen punt. Met kleine stapjes helpen wij u vooruit. Want Computerclub Alkmaar organiseert individueel georiënteerde cursussen voor mensen die meer uit hun computer willen halen. De hoeveelheid aangeboden stof en de herhalingen worden daarbij afgestemd op de individuele cursist.

Kleine groepjes

Onze cursusgroepen bestaan uit minimaal 6 en maximaal 8 personen. Hierdoor is het mogelijk elke cursist persoonlijk te begeleiden tijdens de cursus. Vragen kunnen door de docent snel beantwoord worden. Maar u kunt ook thuis de lesstof nog eens rustig doornemen. Want wij gebruiken voor onze cursussen een makkelijk te lezen studieboek van Visual Steps.

De cursussen starten bij voldoende deelname. Meestal starten wij onze cursussen rond oktober. In die periode houden wij onze jaarlijkse “Open Dag” en komen er veel mensen bij ons langs om informatie in te winnen over o.a. onze cursussen.

Wie kan aan de cursussen deelnemen?

De cursussen zijn alleen toegankelijk voor leden van onze vereniging. Bent u geen lid, dan is het noodzakelijk dat u eerst lid wordt.

Wat kost een cursus

Een cursus van 6 avonden kost € 50,-. Het studieboek is bij deze prijs inbegrepen (ongeveer € 25,-). Daarnaast gebruiken wij uw betaling voor de huur van de zaal en gebruiken wij het restant als bijdrage in de kosten voor het gebruik van de computers en software.

Wat voor lesmateriaal wordt er gebruikt?

Als lesmateriaal gebruiken onze docenten de boeken van Visual Steps.
Elke les bestaat uit een hoofdstuk van het boek.
Aan het einde van de cursus kunt u zelfstandig op de computer werken.
Ook krijgt u regelmatig tips van de docenten.

Basisboek Windows 10 is speciaal geschreven voor starters die nauwelijks of nooit eerder hebben gewerkt op een computer of laptop. Beginnershandelingen zoals het aanzetten van de computer en het gebruik van de muis of het touchpad, worden stap voor stap aangeleerd. Ook aan het gebruik van het toetsenbord wordt ruim aandacht besteed. Verder komt het starten en sluiten van programma’s en het openen en opslaan van bestanden aan de orde. U maakt uiteraard ook in uw eigen tempo kennis met internet en e-mail. Daarnaast worden in dit gebruiksvriendelijke boek Windows-instellingen behandeld die voor u van belang kunnen zijn. Het boek bevat extra oefeningen om het geleerde te herhalen. Kortom, een compleet pakket.

Een greep uit de onderwerpen:
• stap voor stap kennismaken met de computer
• leren werken met de muis, toetsenbord, touchpad of touchscreen
• e-mail versturen en surfen op internet
• werken met mappen en bestanden
• introductie in werken met foto’s, video en muziek

Het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word is een zeer populair en gebruiksvriendelijk programma voor het werken met allerlei teksten. In Basisboek Word 2013 en 2010 leert u zowel de basisbeginselen van het programma, als enkele geavanceerde functies. Door de stap voor stapinstructies leert u in uw eigen tempo werken met Word. Kortom: een onmisbaar boek voor op kantoor, op school en thuis!

Let op: U moet zelf beschikken over het programma Word 2016 of 2013 of 2010 om met dit boek te kunnen werken. Het maakt daarbij niet uit of het om een dvd met Word of het programma uit het online Office 365 gaat.

Een greep uit de onderwerpen:
• tekst typen, bewerken en opmaken
• afbeeldingen invoegen en tabellen maken
• opmaakstijlen en thema’s
• kolommen, secties en regelafstand
• kop- en voetteksten, bijschriften, inhoudsopgave en index
• brieven, enveloppen, adresetiketten en samenvoegdocumenten
• sjablonen en formulieren
• tekstverwerking automatiseren en redigeren
• samenwerken met Excel
Geschikt voor:
Microsoft Word 2010 en Word 2013
Windows 10 en Windows 8.1

Benodigde voorkennis:
Basiskennis computervaardigheid en basiskennis tekstverwerken.

Cursus Excel

Excel is een veelgebruikt programma waarin u een administratie kunt bijhouden en waarin u kunt rekenen.
Voor clubleden die belangstelling hebben voor het omgaan met Excel bieden wij een cursus aan die slechts 3 avonden in beslag neemt. Tijdens deze cursus wordt er niet met een boek gewerkt. U werkt aan de hand van een aantal Excel bestanden en U krijgt van ons een eigen geschreven handleiding mee.

U leert o.a. werken met tabellen:
• een logische indeling maken in een tabel
• gegevens selecteren, kopiëren, plakken, knippen
• werken met pagina-indeling
• afdrukken met behulp van de functie afdrukbereik
• een lay-out maken voor een tabel met behulp van lettertype, lettergrootte, kolombreedte, rijhoogte, cel-eigenschappen zoals uitlijning en rand, de functie samenvoegen en centreren
• rekenen: rekenformules, formulebalk, afrondingen, factureren, rekenen met variabele getallen
• de effecten van titelblokkering
• afbreekfunctie alt-enter bij meer tekstregels in één cel

Aangezien dit een cursus van 3 avonden is en u geen cursusboek nodig heeft, zijn de kosten voor het volgen van deze cursus slecht €25,-.

Let op: U moet zelf beschikken over het programma Excel 2010 of 2013 of 2016 om met deze handleiding te kunnen werken.

Geschikt voor:
Microsoft Excel 2010 of hoger
Windows 7 of hoger
Benodigde voorkennis:
Basiskennis computervaardigheid